Sunday, May 17, 2009

Sisältöä, kiitos!

Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa kehotettiin tänään vaalikoneiden äärelle ja äänestämään vaikka sitten sieltä tulevaa ehdokasta. Miksei niin. Hyvä jos kansalainen jaksaa olla sen verran aktiivinen, että menee vaalikoneelle. Hän saattaa silloin jopa käyttää pienen hetken lukeakseen ehdokkaan perustelujakin. Keskipaksut keskivertovastaukset, joita monet ehdokkaat osumien toivossa koneisiin syöttävät, kun eivät paljon kerro.

Edessä olevat Eurovaalit tuntuvat tarjoavan kansalle vain joko julkkisehdokkaita tai asiantuntijoita. Asiantuntijaksi itsensä leimaaminen lienee eräänlainen irtiotto urheilijoista, misseistä ja piispoista, mutta mitä sisältöä kaikilla näillä on tarjota, sitä en ole vielä keksinyt.

Toinen minua ärsyttävä seikka on Suomen edun ylikorostaminen. "Eija Riitta Korhola: aktiivisin Suomen edun puolustaja." Suomen etu on toimiva Euroopan Unioni, joten minun mielestäni työtä tulisi tehdä tästä lähtökohdasta. Eri asioiden asiantuntijat ovat siis kuitenkin lähempänä minun ajatusmaailmaani, mutta edelleen korostan sisältöä.

SDP nappasi mielestäni lottovoiton saadessaan listalleen ehdokkaaksi valtiotieteiden tohtorin, Helsingin yliopistossa tutkijana ja opettajana toimivan Pilvi Torstin. Pilvin kansantajuinen tapa puhua ja esittää osaamansa asia on hieno. Pilvi on myös nähnyt ja kokenut käytönnössä niitä asioita, joiden puolesta hän haluaa EU:ssa työskennellä. Esimerkiksi Pilvin vastinpariksi nostetussa kokoomuksen Ukko Metsolassa on jotain niin vastenmielistä, että tulen vihaiseksi. "Kymmenen vuoden kokemus EU-asioista, asiantuntijasi, jne." Mikä kokemus, mikä asiantuntemus? Ei löydy.

Minun ääneni saa sellainen henkilö, jolla on oikeasti mielipiteitä, osaamista ja kykyä sekä halua sanoa julki se, mitä haluaa ja aikoo saada aikaiseksi. Kokoomus on mennyt populistisuudessaan puheiden tasolla hyvin vasemmalle. Voisi kuvitella, että kansaa yritetään nyt vähän vedättää. Minun valintani on Pilvi Torsti. Siinä on nainen paikallaan.

2 comments:

Charmi said...

Ihan näin Ukon kannattajana olisi hauska kuulla, miksi hän ei mielestäsi olisi EU-asiantuntija tai omaisi EU-kokemusta? Omasta mielestäni kokemus kyllä löytyy melkoisen helposti ansioluettelosta...

Vai tarkoitatko, että Ukko ei voi olla asiantuntija tai kokenut, koska on mennyt valitsemaan puolueekseen kokoomuksen? ;)

-Teemu

Minna Ahola said...

Varmasti Ukolla on tiettyä osaamista, CV:stä löytyy vaikka mitä, mutta mitä asiantuntemusta hän tarjoaa EU-asioissa? Mitkä ovat hänen keinojaan? Mitä hän aikoo tehdä, jos läpi pääsee? Näitä ei helposti nettisivuilta ainakaan löydä.

Pari viikkoa sitten paneelissa Ukko jutteli olevansa Pilvin kanssa kaikesta samaa mieltä. Siinä mielessä hieno ehdokas. ;)